YU1AFV „Elektron“ klub Radio Amatera - Šabac

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastanak IO YU1AFV Radio Amaterski klub Elektron Šabac 28 04 2017 na linku>>>

 

 

Zapisnik sa Skupstine 09 04 2017 YU1AFV Radio Amaterski klub Elektron Šabac na linku >>>

 

 

 

Kordinator na planini Cer na linku >>>

 

 

Као и сваке године тако и ове чланови Радио клуба Електрон организовали су новогодишњи коктел, то је била прилика да се подсетимо свега лепог а и лошег кроз шта смо у овој години прошли,а и да једни другима пожелимо све најбоље у предстојећој години, дружењу су поред чланова нашег РК присуствовали и нама драги другари из других Шабачких клубова као и пријатељи клуба. Присутне је у има клуба поздравио председник клуба Ивица Дестановић yu4zz, а о активностима које смо у току године имали присутне је информисао Владета Пантелић yu5cer. Уз пријатан музички програм нашег Пере yu4uss који је зачињен прелепим колом дружење се наставило до касних вечерњих часова.

Molba za clanstvo:

Mole se svi clanovi koji nisu regulisali clanarinu za tekucu godinu da to ucine to 31.12.2016. Shodno statutu kluba svi koje do tada ne uplate clanarinu 1.1.2017 bice brisani iz registra clanova RK ,,Elektron" sto povlaci gubljenje povoljnosti kod placanja clanarine savezu,izdavanje dokumenata itd.Spisak sa placenim clanarinama za 2016-tu ce 1.1.2017 biti poslat u savez shodno njihovom uputstvu zbog problema koje su imali sa pojedincima koji su prijavljivali da su clanovi kluba i samim tim placali manju clanarinu a nikada nisu bili clan ovog kluba.

Predsednik yu4zz

 

Novosti iz kluba: Na sastanku u Petak odlučeno je da i ove kao i prošle godine oranizujemo Novogodišnji koktel,ove godine druženje će biti organizovano u klubskim prostorijama. Datum je 28.12.2016 sa početkom u 18h ,prijave kod Vladete Pantelića na telefon 063/7705-559. Voleo bih da kao i prošle godine povedete i svoje supruge, ili devojke ko već nije oženjen ili se oženi u medjuvremenu.Takodje ovu priliku ćemo iskoristiti da napravimo fotografiju koja će krasiti klubski kalendar za 2017-u godinu pa je prisustvo poželjno, evo prilike za one koji su iz ,,opravdanih,, razloga eskivirali prošlogodišnje druženje da se iskupe i pojave,uplata će biti oko 500 dinara, plus,minus 100 dinara po osobi. Pa izvolite.

 

 

OBAVESTENJA - YU1AFV Radio Klub Elektron Šabac

 

 

U prostorijama Radio kluba ,,Elektron" dana 10.11.2016 godine pred komisijom odredjenom ispred Saveza Radio-amatera Srbije odrzano je polaganje za radioamaterske operatore II i III klase,kandidate je u ime Saveza radioamatera Srbije pozdravio predsednik radio kluba Ivica Destanovic yu4zz.Na ispit su se prijavila 4 kandidata,posle upoznavanja sa pravilima po kojima se polaganje odrzava kandidati su pristupili polaganju ispita.Nakon pregleda testova od strane komisije konstatovano je da su svi kandidati uspesno polozili test i pri tom pokazali da je obuka koju je klub odrzao dala rezultate.Ovom prilikom radio klub je dobio 4 nova radioamaterska operatora,posebno nas raduje da je ispit polozila i jedna YL-ka!

 

Ekipa iz Radio kluba ,,Elektron,, u sastavu Petar YU4USS i Ivica YU4ZZ ucestvala je u memorijalu ,,Goran Savic,, YT2A radili smo pod klubskim znakom YU1AFV/P iz Specijalnog rezervata prirode Zasavica.Sa radom smo poceli oko 11:45 a zavrsili oko 15h,iskoristili smo priliku da sa nasim hobijem i klubom upoznamo mnosto ucenika koji su takodje posetili ovaj rezervat u okviru svojih skolskih ekskurzija,vecina njih je bila prijatno iznenadjena nacinom rada i vezama koje su uzivo slusali,takodje je za vreme naseg boravka priredjena i izlozba oldtajmer vozila koju smo ja i Petar sa uzivanjem propratili.Sve u svemu prijatno provedeno popodne uz nas hobi,odradjeno je 225 veza,sa FT-847 i AT-35 dobijali smo odlicne raporte sirom Evrope i sveta.Zahvaljujemo se osoblju Specijalnog rezervata prirode Zasavica na gostoprimstvu!

Ivica 
YU4ZZ

 

Foto galerija Montaza antenskog sistema YU1AFV planina Cer 16 April 2016

 

Montaža uhf antenskog sistema na klubskoj lokaciji planina Cer.

Ekipa radio kluba ,,Elektron – YU1AFV,, nastavila je radove na klubskoj
takmičarskoj lokaciji na planini Cer, završena je montaža UHF antenskog sistema koji se sastoji od 4x21 elemente antene proizvodjača Tonna, takodje montiran je home made power divider za uparivanje 4 antene, kao i nov Andrew koaksijalni kabal, montaža je potrajala nekoliko sati ali smo na kraju otišli zadovoljni jer su prvi testovi pokazali da se antene odlično ponašaju. Takodje smo ovom prilikom postavili i dipol antene za 7 i 14mhz, tako da sada na lokaciji mogu da se koriste antene za 144, 434, 7 i 14mhz. Za sledeći izlazak na
lokaciju planirana je montaža dipola za 3,5mhz kao i Yagi antene za 2m
ssb rad. U današnjim radovima učestvovala je ekipa u sastavu  YU5BRS, YU5MCP, YU5CER i YU4ZZ.

 

 

26 12 2015

Nastavljamo tradiciju zajednickog druzenja pred Novu godinu,ciji je inicijator pre nekoliko godina bio Vladeta Pantelic YU5CER,pa smo se tako i ove godine skupili da uz pice i rucak- opsirnije >>>

26 09 2015 Ekipa radio kluba ,,Elektron,, YU1AFV uzece ucesce u memorijalu Goran Savic YT2A, posvecenom trogodisnjici smrti naseg proslavljenog pilota i radioamatera, ekipa ce aktivirati Specijalni rezervat prirode Zasavica YUFF-046, radicemo pod klubskim pozivnim znakom, pocetak aktivacije planiramo oko 11 casova i radicemo do kasnih vecernjih casova,ako nam vreme dozvoli. Planiran je rad na 40m opsegu sa 100w i dipol antenom.

Radio klub ,,Elektron,, je izasao u susret organizatorima Povlen relija 2015 i obezbedio radio uredjaje za odrzavanje veze i obezbedjenje trase relija, ovim nastavljamo saradnju koja je pocela 2014 godine i nadamo se da ce jos dugo trajati.

Ivica YU4ZZ

Akcija  ,,Tragom drugog prekobrojnog puka,,

Radio klub ,,Elektron,, je pomogao u organizaciji akcije ,,Tragom drugog prekobrojnog puka,, koju je organizovalo Planinarsko smučarsko društrvo ,,Cer,, Šabac.Klub je na molbu PSD Cer ustupio na korišćenje 10 ručnih radio stanica,mobilni repetitor i mobilni razglas. Radio vezom je pokrivena trasa  od 15 km.Akcija je izvedena uspešno na obostrano zadovoljstvo.Radio klub
će i u narednim akcijama podržavati rad PSD ,,Cer,, Šabac.

Za RK,,Elektron,,Šabac
Ivica Destanović
YU4ZZ

 

 

Kvar na Ru8 Cer

Ekipa Radio kluba ,,Elektron,, je dana 28.07.2015 izašla na lokaciju Cer,radi servisa repetitora
RU384,dan ranije je primećeno da repetitor ne radi.Prilikom pregleda uočeno je da su antenski stub I instalacija na njemu pretrpeli udar groma.Od štete na uredjaju je konstatovan kvar ispravljača I repetitorskog interfejsa.Zbog ozbiljnosti kvara uredjaj je demontiran I odnet u klubske prostorije na servis.Kvar na ispravljaču je otklonjen, a interfejs je zbog ozbiljnosti kvara morao biti zamenjen.Isti je kupljen kod firme Radio Integral I zamenjen.Nakon tri dana
repetitor je vraćen na lokaciju I u potpuno operativnom je stanju.Takodje ovom prilikom obišli smo lokaciju našeg drugara Vladete YU5CER gde smo u prijatnoj atmosferi I pravom domaćinskom dočeku planirali radove na njegovom antenskom sistemu.
YU4ZZ

 

 

Izmena datuma za plaganje, polaganje se pomera za 1 dan i bice 06 10 2014 u ponedeljak.

 

Radio klub ,,Elektron-YU1AFV,, oranizuje polaganje ispita za Radioamaterskog operatora I i II klase.
Sve informacije na tel 064/844-1332 Ivica YU5DIM ili na klubski email
rkelektron@gmail.com

 

Takmicari radio kluba ,,Elektron" YU1AFV u takmicenju Banjica VHF 2014 osvojili su sledeca mesta.

YT1SPX 1 mesto kategorija C-SO3
YU5DIM 2 mesto kategorija B-SO2

Cestitamo,

Takodje cestitke Vladeti Pantelicu YU5CER na osvojenom drugom mestu u kategoriji C-SO3

Prijavljene rezultate pogledajte na linku >>>

28 06 2014 Ekipa Radio kluba ,,Elektron-YU1AFV,, prisustvovala je izbornoj skupstini Saveza radio-amatera Srbije,koja se odrzala 28.06.2014 na Novom Beogradu,klub su predstavljali YU5DIM&YU5MCP, izabran je novi Predsednik i rukovodstvo saveza,a mi smo iskoristili priliku da vidimo neke drugare koje odavno nismo videli,upoznamo nove a i preuzmemo neke diplome i pehare.Takodje smo na obostrano zadovoljstvo dogovorili saradnju izmedju naseg i jednog renomiranog R.kluba iz Beograda,o tome u narednom periodu!

Danas 28.05.2014 ekipa Radio kluba ,,Elektron-YU1AFV,, bila je u poseti nasem najstarijem drugaru radio-amateru iz Sapca, Aleksandru Trejgutu YU1CX ovom prilikom Predsednik kluba i clan IO urucili su Salu prigodnu zahvalnicu za sve sto je tokom svog radio-amaterskog veka uradio za Sabacke radioamatere i nas hobi uopste, samo da napomenemo da je Sale zasluzni clan savez Radio-amatera Jugoslavije, nosilac dve srebrne plakete ,,Nikola Tesla,, dodeljeneod strane Saveza radio-amatera Jugoslavije, zlatne plakete lista Glas podrinja, takodje je nosilac medalje rada dodeljene u SFRJ, Radio-amater prve klase je od 3.11.1968 godine, sto ce reci celih 46 godina.

Na kraju Sale je prvenstveno COVEK, sto se u danasnje vreme retko srece, Sale hvala ti na svemu i nadamo se da cemo se jos dugo godina druziti, tvoji drugari iz YU1AFV!

Foto galeruju pogledajte ovde >>>

20 Maj 2014

Posto nismo navikli da sedimo u kancelariji, niti da dizemo mreze za opasnost kozmetike radi, prionuli smo na posao i pomogli narodu u odbrani sela, clanovi RK ,,Elektron,, na odbrani sela Drenovac, potez Slovenac 6km od sela gde je bilo najpotrebnije! Potez Salas Crnobarski , Crna Bara - Banov Brod u duzini 9,3km! Poteze je branilo oko 4500 ljudi, zahvaljujemo se pripadnicima 127-te lovacko avijacijske eksadrile tacnije pripadnicima transportne avijacije kao i aviomehanicarima na junackoj borbi i odlicnoj saradnji!.

Sa usca Drine u Savu na mrezi UHF repetitora sa svezim informacijama vodostaja aktivan je bio YU5RIM.

10 maj 2014

Danas su clanovi RK,,Elektron,, iz Sapca pustili u rad lokalni repetitor R0, repetitor je postavljen na silosu u Sapcu i pokriva lep deo Sabacke opstine, pa izvolite probajte da se javite,da se cujemo i druzimo, repetitor je unet na mapu repetitora saveza Radioamatera Srbije,a na sajtu http://ham.pirot.org/ imate i blize tehnicke karakterisike uredjaja i antena, od sutra je aktivan i echolink node na repetitoru. Hvala na paznji.

YU5DIM.

30 april 2014

Uskoro ce clanovi Radio kluba izvrsiti montazu repetitora Motorola CDR700 koji ce biti lokalnog karaktera, cekamo jos gsm daljinsku komandu,sve ostalo je nabavljeno uredjaj,antene, kablovi, pa cim vremenski uslovi dozvole to ce biti odradjeno, lokacija je Silos na reci Savi visina objekta je 35m.

23 April 2014 Radio klub ,,Elektron,, registrovao je ziro racun broj 285-2535090000010-64
Sberbank Srbija, tako da je omoguceno poslovanje RK, od 25.04 pocinjemo sa izdavanjem clanskih kartica.Tada ce se znati i visina clanarine za tekucu godinu.

19 Alril 2014. U Šapcu pusten u rad echolink nod na 10-om simpleksu,YU1AFV-L do pocetka rada lokalnog repetitora echolink ce raditi na s10 a zatim prelazi na R0.

 


Radio klub ,,Elektron,, osnovan je 31.03.2014 godine u Šapcu. Grupa radioamatera iz Šapca izdvojila se iz lokalnog radio kluba i sa drugarima iz okolnih mesta formirala nov Radio klub.


 

 

Contest calendar

Šabacki Radio Amater
YU1TV Dragutin Dragan Petrovic >>>

 

 

Mico Kukolj YT1ZZ  - Silent key


 Dana 21.06.2013 napustio nas je nas drugar I vrstan radioamater Mico Kukolj YT1ZZ. Preminuo je posle kratke I teske bolesti, ali se do zadnjeg dana borio, iako bolestan nije dozvolio da ga to odvoji od radio uredjaja sa kojim je toliko voleo da se druzi, I kojem je posvecivao svo svoje slobodno vreme. Mica je bio pravi klubski radio amater, vecinu svoje radio amaterske karijere radio je pod pozivnim znakovima radio klubova ciji je bio clan. Mica je rodjeni Modricanin, ali su ga okolnosti koje su se desavale devesetih godina dovele u Sabac, gde se skrasio i aktivirao u lokalnom Radio klubu ,,Nikola Tesla – YU1HQR,,. Tu je dugo godina radio pod klubskim znakom YU1HQR, kao I takmicarskim YT1S , bio je zaljubljenik u telegrafiju I takmicenja. Radio je I za BiH HQ tim, koristio je znak E70ZZ –T99Q kao I YT1ZZ, izveo je generacije I generacije dokazanih radio amatera, bio je pravi drugar, ali ga je teska bolest odvojila od nas I ovog hobija, rado ce ga se secati njegovi drugari radioamateri iz Sapca.

 

 

 

 

 

  •