YU1AFV „Elektron“ klub Radio Amatera - Šabac

YU1AFV Radio Klub Elektron Šabac

 

Radio klub ,,Elektron,, osnovan je 31.03.2014 godine u Šapcu. Grupa radioamatera iz Šapca izdvojila se iz lokalnog radio kluba i sa drugarima iz okolnih mesta formirala nov Radio klub. Prevagnula je potreba da negujemo, sačuvamo i širimo tradicionalne vrednosti našeg pokreta, kao i velika želja da približimo ovaj prelep hobi mladima na jedan nov način. Iako većina populacije smatra da je naš hobi prevazidjen pojavom računara, interneta i raznih društvenih mreža on i dalje ima veliki broj ljubitelja medju mladjom populacijom koja ima interesovanje, samo im treba omogućiti adekvatan pristup ovom hobiju.

Misija rukovodsta kluba biće da mlade uvede u ovaj hobi, obuči i omogući im nesmetano korišćenje radio uredjaja i elektronske opreme koja se koristi u nasem pokretu, a najveća želja nam je da pronadju sebe u ovom hobiju i ostanu u njemu.

Izvršni odbor kluba će se truditi da u narednom periodu ojača materijalnu bazu kluba, da se izvrsi nabavka HF i VHF uredjaja i antena, da bih se sto pre omogućilo rad kluba pod svojim pozivnim znakom i omogućilo mladima da stiču nova znanja slušanjem i radom na radio-amaterskim bandovima. Takodje ćemo uzeti učešće u radio-amaterskim takmičenjima, koliko nam mogućnosti u ovom početnom vremenu dozvole.

Na osnivačkoj skupštini kluba okupilo se 12 novih članova, od tog broja šestoro su licencirani radio operatori a troje imaju polozenu II cept klasu.

U narednom periodu nastojaćemo da omasovimo članstvo i organizujemo obuku i polaganje za radio amatersku I u II cept klasu.

Pozivamo vas da se upoznamo, da se družimo, da učimo zajedno, zajedno se takmičimo I ostvarujemo radio veze sa celim svetom !

IO RK,,Elektron,, Šabac

 


Izvrsni odbor

Ivica Destanovic YU5DIM Presednik IO
Ivica Kukulic YU5MCP
Zoran Kukulic YT1MCP

Nadzorni odbor

Ilic Milinko YU5RIM Predsednik komisije
Alma Destanovic YT1DIM
Marija Kukulic

Disciplinska Komisija

Spasojevic Srdjan YT1HSS
Petrovic Petar YT1MCU Predsednik komisije
Marijana Kukulic

Sekretar kluba

Alma Destanovic YT1DIM

YU1AFV
Radio Amaterski klub Elektron Šabac

CQ Zone: 15 ITU Zone: 28 Continent: Europe
Country of License: SERBIA

 

 

In Memoriam

 

Napustio nas je jos jedan od doajena Sabackog radio-amaterstva Raja Trnavcevic ex YZ1EEE, bio je dugogodisnji radio amateri i zaljubljenik u ovaj nas hobi, dobar, posten, svestran imao je sve osobine koje krase jednog radio amatera i coveka, ostace nam u secanju njegovo angazovanje u bombardovanju SRJ kada je skoro sam drzao radio mrezu na podruciju Sapca. Posebno se isticao tokom nato agresije svojom opremom na 1,2Ghz tako da je nepogresivo video aktivnost nato aviona, mnogi su bili ubedjeni da je u pitanju privatni radar. Zadnjih godina se nije toliko bavio ovim nasim hobijem ali je uvek bio tu za nas radioamatere, preminuo je posle kratke i teske bolesti, Rajo druze neka ti je laka zemlja.Tvoji drugari.