Оdržan “Tesla Memorijal – 50 MHz”

U organizaciji Saveza radio-amatera Vojvodine, 15. i 16.06.2019. godine, održan je još jedan “Tesla Memorijal – 50MHz” u kojem je naš klub uzeo učešće. Ekipa u sastavu Ivica Destanović YU4ZZ, Dobrivoje Maksimović YT5DOX i Milan Jokić YT5JLA ostvarila je zavidan broj veza i prema onome što se može videti na listi prijavljenih rezultata, naš klub je na visokom drugom mestu. Vreme i propagacije su bili promenljivi, ponekad bi išli na ruku takmičarima, ponekad ne, ali ono što je najvažnije, jeste da smo se ponovo lepo družili. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Petar Petrović YU4USS i Siniša Popović YT1POP, a druženju su prisustvovali i Branislav Stajić YU5BRS, Slavko Dmitrović YU4KNN i Ratko Tomić YT8TR.
Naš klub se sada priprema za predstojeći “Tesla Memorijal VHF” na opsegu 2m. U galeriji ispod možete videti i delić atmosfere sa takmičenja.
Dogovori oko takmičenjaPripremljen PPSYU4ZZ za stanicom, YT8TR podmazuje kontrolu rotatoraYT5JLA privodi smenu kraju, YT5DOX se zagrevaYT5DOX za stanicom, YU4ZZ dogovara more, YT5JLA se sprema da ide kućiYU4USS je pao od napornog radnog danaODX Litvanija