O nama

YU1AFV Radio Klub Elektron Šabac

Radio klub ,,Elektron,, osnovan je 31.03.2014 godine u Šapcu. Grupa radioamatera iz Šapca izdvojila se iz lokalnog radio kluba i sa drugarima iz okolnih mesta formirala nov Radio klub. Prevagnula je potreba da negujemo, sačuvamo i širimo tradicionalne vrednosti našeg pokreta, kao i velika želja da približimo ovaj prelep hobi mladima na jedan nov način. Iako većina populacije smatra da je naš hobi prevazidjen pojavom računara, interneta i raznih društvenih mreža on i dalje ima veliki broj ljubitelja medju mladjom populacijom koja ima interesovanje, samo im treba omogućiti adekvatan pristup ovom hobiju.

Misija rukovodsta kluba biće da mlade uvede u ovaj hobi, obuči i omogući im nesmetano korišćenje radio uredjaja i elektronske opreme koja se koristi u nasem pokretu, a najveća želja nam je da pronadju sebe u ovom hobiju i ostanu u njemu.

Izvršni odbor kluba će se truditi da u narednom periodu ojača materijalnu bazu kluba, da se izvrsi nabavka HF i VHF uredjaja i antena, da bih se sto pre omogućilo rad kluba pod svojim pozivnim znakom i omogućilo mladima da stiču nova znanja slušanjem i radom na radio-amaterskim bandovima. Takodje ćemo uzeti učešće u radio-amaterskim takmičenjima, koliko nam mogućnosti u ovom početnom vremenu dozvole.

Na osnivačkoj skupštini kluba okupilo se 12 novih članova, od tog broja šestoro su licencirani radio operatori a troje imaju polozenu II cept klasu.

U narednom periodu nastojaćemo da omasovimo članstvo i organizujemo obuku i polaganje za radio amatersku I u II cept klasu.

Pozivamo vas da se upoznamo, da se družimo, da učimo zajedno, zajedno se takmičimo I ostvarujemo radio veze sa celim svetom !

IO RK,,Elektron,, Šabac