Izabrano novo rukovodstvo radio kluba

Na Izbornoj skupštini radio-kluba “Elektron”, održanoj 24. oktobra 2021. godine, izabrano je novo-staro rukovodstvo. Nakon ostavki dugogodisnjeg predsednika i sekretara kluba, na redovnoj izbornoj skupštini, glasalo se još i za članove Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i za članove disciplinske komisije kluba.

Na predlog najstarijeg prisutnog člana Skupštine, Branislava Stajića YU5BRS, nakog glasanja, izabran je Petar Petrović YT5USS za predsednika kluba. Za članove izvšrnog odbora, pored novog predsednika izabrani su još i Dobrivoje Maksimović YT5DOX i Milan Jokić YT5JLA. U nadzornom odboru je isto došlo do promena, u koji su na predlog Dobrivoja Maksimovića YT5DOX za članove izabrani Branislav Stajić YU5BRS, Alma Destanović YT1DIM i Bojana Jokić YT1LAV. Disciplinska komisija je takođe promenila sastav, tako da je na predlog Milana Jokića YT5JLA izabran sledeći saziv: Slobodanka Petrović YT8BOB, Ivica Destanović YT4X i Dobrivoje Maksimović YT5DOX.

Kada su izabrani svi organi upravljanja i kontrolisanja rada kluba, a na poziv prisutnima da daju predloge za novog sekretara kluba, od strane novoizabranog predsednika predložen je Ivica Destanović YT4X što je nakon kraće rasprave većinom glasova prisutnih i usvojeno. Po poslednjoj tački dnevnog reda bile su klupske prostorije, koje smo zbog promene vlasničke strukture u “Komitetu” izgubili. Naloženo je da svi koji su u mogućnosti potraže prostorije sa minimalnim uslovima za smeštaj opreme i osnovni operatorski rad, kao i da se poradi na izradi pravilnika o članovima kluba kako bi se bolje uredila prava i eventualne obaveze članova udruženja.

Nakon svih tehničkih pitanja, jedan deo članova je ostao na kratkom druženju, dok su ostali zbog porodičnih obaveza i zdravstvenog stanja, morali da odu ranije. U narednom periodu, u planu je nabavka jedne dobre KT antene, završetak izrade VHF sistema i njegovo podizanje na lokaciji na Miletinoj kosi, kao i nabavka i montaža još jednog antenskog stuba na pomenutoj lokaciji.