YUFF memorijal “Goran Savić – YT2A”

Petu godinu za redom, ekipa okupljena pod okriljem YUFF, organizuje dan sećanja “Memorijal Goran Savić YT2A”, u kojem je cilj da se što više domaćih stanica javi ili kao aktivatori ili kao lovci na aktivatore iz područja zaštićenih zakonom i područja posebnih prirodnih odlika. Naša ekipa, u gotovo identičnom sastavu, na istom mestu kao i prethodnih godina, radila je kao aktivator. Ponovo je, 28.09.2019. godine, naša referenca bila YUFF-0046 iz Specijalnog rezervata prirode “Zasavica” koji se nalazi nedaleko od Mačvanske Mitrovice.
Ivica Destanović YU4ZZ, Ratko Tomić YT8TR, Milan Jokić YT5JLA, Dobrivoje Maksimović YT5DOX, Petar Petrović YU4USS, Slavko Dmitrović YU4KNN i Željko Kovačević YU4FRG ulogovali su blizu 1000 veza, nešto manje doduše, ali sjajna atmosfera i naši drugari vokalno-instrumentalni solisti koji su se pobrinuli i za dobru zabavu i za logistiku, napravili su ovo druženje još lepšim.
Učešćem u memorijalu, naša ekipa odala je počast heroju srpskog neba koji je dao svesno svoj život kako ne bi stradala deca i građanstvo. Pozivamo i ostale ARO i klubove da u što većem broju izađu i sledeće godine i odaju počast ovom velikom čoveku i nekada velikom zaljubljeniku u najlepši hobi na svetu.

Naš Doco je zapeo iz petnih žila i uradio dosta zemalja i veza. Svaka čast.

YT5DOX

Ovo je ono što karakteriše radio-amatere. Pored rada u takmičenjima, priča i zabava neizostavan su deo našeg repertoara.

Deo ekipe YU1AFV

U SRP "Zasavica" živi trajno ili privremeno veliki broj ptica i domaćih životinja, a kako bi se lakše orijentisali, naši domaćini su postavili mapu rezervata.

Mapa zaštićenog područja

Na mestu gde je samo za ovo fotografisanje okačena klupska zastava, nalazi se pregršt životinja koje možete sresti u ovom rezervatu.

Deo zaštićenih vrsta

Pogled iz marine na najvišu tačku u rezervatu. Sa vrha tornja može se videti gotovo cela površina SRP "Zasavica", a kada je lepo vreme to je prizor od kojeg zastane dah.

Centralni toranj