Još jedna etapa do kraja

U petak, 08.11.2019. godine, održana je pretposlednja, 11. etapa KT maratona SRS. Ovog petka, učešće je uzelo naše 4 stanice (YU1AFV nije radila) i to Ivica Destanović YU4ZZ, Petar Petrović YU4USS, Ratko Tomić YT8TR i Dobrivoje Maksimović YT5DOX. Nespretnim i nesrećnim okolnostima, u plasmanu se našao samo dnevnik Ivice Destanovića YU4ZZ, koji je u ovoj etapi ostvario 28 veza za 25.62 poena za klub.

Ono što je bilo karakteristično za ovu etapu, pored nekih grešaka u (ne)slanju logova, jeste i činjenica da su od početka godine, novembarske propagacije bile možda i najgore za takmičenje, jer je veliki broj stanica ulogovao gotovo polovičan broj veza u odnosu na prethodne mesece. Petar Petrović YU4USS je zbog tih nespretnih okolnosti, ispustio 1. mesto u generalnom plasmanu za 2019. godinu, ali preostaje mu još decembar kada će moći da pokuša da napravi čudo, što i ne bi bilo ništa novo imajući u vidu njegove radio-amaterske sposobnosti.

Iako je jedna stanica opravdano bila sprečena da učestvuje u 11. etapi, iskoristili bismo i ovu priliku da pozovemo sve operatore iz kluba, koje imaju mogućnosti za javljanje u ovom takmičenju, da istu i iskoriste i još više omasove ovo domaće takmičenje.