Košutnja stopa iznad Krupnja, dobila R2x repetitor

U nedelju, 21.07.2019. godine, ekipa našeg radio kluba, pojačana drugarima i ljudima dobre volje iz Krupnja i okoline, postavila je i pustila u probni rad amaterski repetitor R2x (145.6625 MHz, -0.6 MHz, bez tona) na planini Jagodnji, vrh Košutnja stopa. Repetitor se nalazi na oko 940 metara nadmorske visine i nakon dizanja antena i povezivanja, proveren domet i čujnost. Sa 1w snage naš repetitor se čuje jako dobro u samom Krupnju, a dobijali smo i odlične raporte iz Šapca, Bijeljine, Janje, Užica, Beograda, Valjeva …
Ekipi koja je učestvovala u radovima nije manjkalo dobrog raspoloženja, te su Dušan Žugić YU4MNO i Petar Petrović YU4USS, pored vokalno-instrumentalnih, pokazali i svoje kulinarske afinitete. Grupa iz Šapca je došla u sastavu: Ivica Destanović YU4ZZ kao glavni rukovodilac radovima, Siniša Popović YT1POP kao glavni monter i mi ostali kao fizička radna snaga, a pre svih Slavko Dmitrović YU4KNN kao najstariji na lokaciji, zatim pometnuti Petar Petrović YU4USS, Dobrivoje Maksimović YT5DOX i Milan Jokić YT5JLA. Krupanjci su bili sastavljeni od naših drugara iz novo-osnovane sekcije i to Dušan Žugić YU4MNO, Branko Petrović YU4DJL, Radoje Radivojević i Goran Đurđević koji je bio i domaćin na lokaciji. Pošto je ekipa bila velika, posao je jako brzo završen, a stiglo se i uraditi još nešto za drugare radio-amatere. Našem drugaru Đorđu Timotijeviću YU1PCD iz Valjeva, provereni su i podešeni neki parametri za normalan rad repetitora R4 u Valjevu koji je stradao od električnih pražnjenja, a kada je sav posao završen svi smo prionuli na gulaš i ćevape.
U toku je pribavljanje svih potrebnih papira za stalnu dozvolu za rad ovog repetitora koji se trenutno nalazi u probnom radu. Ispod teksta možete videti galeriju fotografija sa radova i jedan video snimak, rad našeg drugara Žula. Video snimak možete pogledati ovde.

YT5DOX, YT5JLA, YU4ZZ i YU4USS pripremaju lokaciju za rad

YU4KNN i YT5DOX pripremaju nosač za antenu

YU4KNN i YT5DOX pripremaju nosač za antenu

YU4USS se pobrinuo da posetioci lokacije ne budu gladni. Hvala mu.

YU4ZZ i YT5JLA dorađuju nosač za jednu od antena repetitora

YU4KNN i YT5DOX vare jedan od nosača antene

YT1POP i YU4ZZ vrše finalne pripreme opreme pred odlazak na stub

YU4DJL, Goran Đurđević domaćin lokacije, YU4ZZ i YT1POP

YT5DOX i YT5JLA spremaju opremu za podizanje na stub

YU4ZZ i YT1POP na stubu

YU4ZZ na vrhu stuba, traži najpogodnije mesto za prijemnu antenu

YU4ZZ i YT1POP čekaju signal sa zemlje da podignu antene i kablove

YT5DOX, Goran i YU4KNN na kratkom kursu rada na "UKV"

Nakon montaže i uspešne probe, montiranje mobilnog uređaja našem drugu YU4MNO

YU4ZZ provera ispravnosti stanice

YU1PCD i YU4ZZ u podešavanju R4 Valjevo

YT5DOX i YU4ZZ u podešavanju R4 Valjevo

Pogled na stub repetitora R2x nakon završenog posla