KT prvenstvo Srbije 2020 (ex. YU KT maraton)

U petak, 10.01.2020. godine u vremenu 17:00-18:00 UTC (18:00-19:00 MEZ) održana je 1. etapa KT prvenstva Srbije, nekada poznatog i kao YU KT maraton. Do ove promene je došlo krajem 2019. godine kada se većina od svih učesnika ovog takmičenja, odlučila da podrži inicijativu za promenu imena. Naši takmičari na telefoniji su se u prvih nekoliko minuta borili sa pozivanjem jer je svima ostao upamćen “CQ maraton”. Ova promena nije sprečila naše članove da pokažu koliko im je stalo do takmičenja, te su i ovaj put, doduše u malo krnjem sastavu zbog privremene sprečenosti standardnih takmičara, učešće uzele samo 3 stanice.
Klupska stanica YU1AFV, pod čijim pozivnim znakom je radio Ivica Destanović YU4ZZ, prema nezvaničnim rezultatima, upisala je 9 veza 4.88 poena za klub u kategoriji MO-više operatora. U kategoriji SO-SSB (jedan operator samo SSB) imali smo 2 takmičara i to,Milan Jokić YT5JLA je sa 15 ulogovanih stanica osvojio 13.56 poena za klub, dok je Ratko Tomić YT8TR sa 14 veza osvojio 11.39 poena za klub.
Zbog poslovnih obaveza, Petar Petrović YU4USS nije učestvovao, dok je naš Dobrivoje Maksimović YT5DOX iz zdravstvenih razloga preskočio prvi ciklus KT prvenstva Srbije.
Ostvareni rezultati su daleko od očekivanih, ali ne toliko loši, koliko propagacije nisu bile naklonjene opreatorima u takmičenju. Ovako loši uslovi su bili i prošle godine negde u martu-aprilu mesecu kao i na kraju 2019. godine, kada je većina stanica imala u logu skoro samo svoje lokalne operatore. No, bilo kako bilo, idemo dalje sa takmičenjima, a ujedno pozivamo i sve ostale radio-amatere iz našeg kluba koji imaju licence, dozvole za rad i stanice, da se uključe u ovo najmasovnije domaće takmičenje.

Naša stanica YU1AFV je radila u ovoj kategoriji

MO-više operatora

Milan Jokić YT5JLA i Ratko Tomić YT8TR su stanice koje su učestvovale u kategoriji "SO-SSB - jedan operator samo SSB"

SO-SSB

U ovoj tabeli možete videti plasman kluba i njegove članove koji su učestvovali u ovom takmičenju

Klubovi i posebna priznanja