Održana Izborna Skupština YU1AFV

U nedelju, 09.04.2017. godine, sa početkom u 14:00 časova, u prostorijama Radio kluba “Elektron” u ulici Laze Lazarevića 5/III/25, održana je redovna Izborna Skupština, kojoj je prisustvovalo 13 članova. Nakon uvodne reči Ivice Destanovića YU4ZZ, članovima je predložen dnevni red od 8 tačaka koji je usvojen i počelo se sa radom. Usvojeni su redom Izveštaj o radu kluba u prethodnom periodu, i zapisnik sa prethodne skupštine.
Potom se prešlo na izbor radnih tela i organa upravljanja u klubu, a izabrano je sledeće rukovodstvo:
Ivica Destanović YU4ZZ je sa 12 glasova za i jednim uzdržanim ponovo postavljen na mesto predsednika kluba;
Branislav Stajić YU5BRS, Petar Petrović YU4USS, Marija Kukulić YU4RAB i Milan Jokić YU4JLA će uz predsednika kluba činiti i Izvršni odbor kluba (izabrani jednoglasno);
Slavko Dmitrović YU4KNN, Dragoljub Milovanović YT7BAS i Alma Destanović YT1DIM su izabrani u Nadzorni odbor kluba (izabrani jednoglasno);
Vladeta Pantelić YU5CER, Srđan Spasojević YU5SSR i Dejan Smiljanić YT1DSR su izabrani u Disciplinsku komisiju (12 glasova za, 1 uzdržan).
Milan Jokić YU4JLA, izabran je za novog sekretara radio-kluba (12 glasova za, 1 uzdržan).
Nakon izbora radnih tela i organa upravljanja, prešlo se na tačku razno u kojoj je bilo reči o izboru lica za domaćine lokacija u gradu i na Ceru, zatim o skorijem polaganju za operatore. Takođe, skrenuta je pažnja predsedniku disciplinske komisije i sekretaru kluba da bi bilo dobro da kontaktiraju YU5RIM oko adekvatnog snabdevanja sajta svežim informacijama iz života i rada kluba, kao i formiranju elektronske biblioteke časopisa “Radio amater”. Jedan od predloga bio je i linkovanje RU8 repetitora na Ceru u državnu UHF mrežu repetitora, kao i o izmirivanju članarine prema matičnom Savezu, a od strane operatora 1. klase kako bi klub u svakom momentu mogao da formira komisiju za polaganje ispita.
Nakon održane Skupštine, predsednik se zahvalio svim prisutnim članovima na odzivu, a radnim telima poželeo srećan i uspešan rad u ovom mandatu. Naredna, redovna Izborna Skupština kluba, biće organizovana tek 2021. godine.